Dag 6 - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Milou - WaarBenJij.nu Dag 6 - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Milou - WaarBenJij.nu

Dag 6

Door: Milou

Blijf op de hoogte en volg Milou

12 April 2011 | Indonesië, Bandung

Moe en voldaan zijn wij weer op onze hotel kamer, onder het genot van chocola en chips. Genoeg rijst voor vandaag.
Wij hebben een super leuke dag gehad, druk maar super leuk.

Wij zijn vanochtend vroeg, 8 uur, op pad gegaan. De eerst stop gepland bij de vulkaan Tangkuban Prahu. De vulkaan is niet meer actief, maar heeft wel nog verschillende kraters,van waaruit damp opstijgt. Helaas stinken deze kraters behoorlijk naar rotte eieren. Lang leve de geur van zwavel. De geur was minder maar het uizicht was wel mooi. In de krater zag je een hoop stoom, en zwavelafzetting. Bij de krater zijn we voor het eerst lastig gevallen door verkopers. Je zag ze met 10en tegelijk achter toeristen aanhobbelen. Ze spraken ook nog goed Nederlands. Mam had een heel leuk gesprek met eentje die haar aardappellepels wilde aansmeren. Het kwam er uit eindelijk op neer dat ze niet zo moest zeuren en bij hem moest pingelen. Voor de rest zijn we ook nog op de lunch uitgenodigd bij meneer Koopmans (van de pannenkoekenmix volgende zijn Balinese vrouw). Hij en zijn vrouw hebben een hotel in Kuta op Bali. Hij is Nederlands en hoorde ons praten,we kwamen toevallig aan de praat. Zijn vrouw vroeg direct of we langs kwamen in Bali, ‘kost zonder kosten’ zei ze. Haha

Tijd voor een kopje thee, op naar de Dago thee huis/fabriek. 3800 hectare aan thee plantages zijn er alleen al in west Java. We zijn in de fabriek gaan kijken hoe de vers geplukte blaadjes tot thee verwerkt worden. Tevens hebben wij de werknemers weer wat te kijken gegeven, ze hadden het er maar druk mee. Het is eigenlijk een vrij makkelijk proces. Na het drogen ( duurt 14 uur) heb je eigenlijk binnen enkele uren thee. In deze fabriek wordt onder andere de thee voor Pickwick en Lipton gemaakt. Nadat we zelf een vers kopje thee geproefd hebben, en nog een pakje thee mee hebben gekregen werd het tijd voor onze 3de activiteit.

De derde activiteit voor de dag is zwemmen in de heetwaterbronnen van Maribaya. Achteraf zijn we maar niet gaan zwemmen. Rob moest tijdens de plaspauze van mam en mij, met 4 mensen op de foto. Daarna ik nog een keer, en de rest heeft de foto’s stiekem van ons genomen. Geen bikini’s en zwembroeken voor ons dus. Niet dat dat de enige reden voor ons was om niet uit de kleren te gaan, maar ook het feit dat de rest met de kleren aan zwemt :S heel raar. Zelfs de mannen en de kinderen hebben gewoon een broek en shirt aan. We hebben een beetje pootje gebaad, wat ook al heerlijk was. Het water was iets van 37 graden. Ook grappig was de koi vijver. De vissen zwommen letterlijk over elkaar heen voor de paar korrels visvoer die we in het water gooiden.

Na de hotsprings gingen we naar de Saung Angklung Udjo muziek school. In de school krijgen kinderen het Indonesische bamboe instrument Angklung aangeleerd. Dagelijks geven de studenten een show om geld in te zamelen voor hun opleiding. Het was echt een hele leuke voorstelling. We hebben genoten van muziek, een Wajang poppenvoorstelling, dans en we hebben zelf mee moeten doen. De hele zaal moest ‘alles blij maakt de mei’ en ‘The song of Do Re Mi’ zingen. Daarnaast hebben we zelf het instrument mogen bespelen. We hebben onder andere ‘i have a dream’ van Abba, ‘Only fools’ van Elvis Presley en vader Jacob gespeeld. De kinderen waren echt heel aandoenlijk. Er waren er een paar die extra opvielen. Er was er een die in het bandje stond, en echt heel verveeld keek. Hij was echt heel grappig, hij keek alsof hij dacht “Het is dat ik dit moet van mijn moeder’. De andere waren hele kleintjes, Één van 4 en twee van 6 jaar. Bij het laatste onderdeel van de show moest het publiek met de kinderen mee dansen. Je werd bij de hand genomen en de vloer op getrokken. De kindjes gingen allemaal opzoek naar hun vriendjes waardoor je op de dansvloer tussen de menigte door getrokken werd. Rob en een Amerikaanse man kregen de badjes van 6. De andere man heb ik meerdere keren rennend langs zien vliegen. Echt heel grappig. De kinderen spraken allemaal nog redelijk wat engels ook. Je ging er met een heerlijk vrolijk gevoel weg.
Met dit goed gevoel hebben we de 6e dag van onze reis afgesloten.

De foto’s zullen uiteindelijk een keer te zien zijn op http://www.mijnalbum.nl/Album-FR7O3UGN-Foto's-van-Vakantie-Indonesi%C3%AB.html

Kus Milou

• 12 April 2011 - 16:07

Corinne:

Leukleukleuk! Blijf genieten.. :)

• 12 April 2011 - 17:18

Pap:

Hoi Milou,
    dat je tussen het schrijven door van deze uitgebreide verslagen nog tijd hebt om vakantie te vieren.....haha.
    Nog veel plezier. Kus Ellen en Pap

• 13 April 2011 - 18:03

Geertje:

Hallo allemaal,

We genieten van je verhalen Milou.
    Als je terug bent moet je maar eens overwegen om collums te gaan schrijven, want je hebt talent!!

Heel amusant om te lezen wat jullie beleven en je beschrijvingen van de uitstapjes spreken erg tot de verbeelding. We amuseren ons uitstekend met het lezen van je verslagen. Ga zo meteen de foto's bekijken en wens jullie heel veel plezier!! XX voor allemaal.

• 13 April 2011 - 18:31

Wiel En Marleen:

Hallo Milou, Lennart heeft ons deze link doorgegeven zodat wij je reis kunnen volgen. Interessant en spannend. In het bijzonder het verhaal van zwemmen met kleren aan??
    Wij zjin blij voor jou dat je zo veel intressante plaatsen bezoekt en je amuseert. Tot ziens en nog veel plezier. Wiel en Marleen

• 13 April 2011 - 22:30

Carry:

Hallo wereldreizigers,
    Ik heb vandaag de link gekregen van Saskia. Met veel plezier heb ik de reisverslagen gelezen. Jo vind de foto's natuurlijk het leukste.
    Geniet ze en Milou schrijf maar lekker door, hebben wij ook een beetje vakantiegevoel. XXX van Jo en Carry
    (een dikke knuffel voor mijn zussie)

• 15 April 2011 - 10:42

P.delnoy@kpnplanet.n:

Dag Milou
    Eindelijk heb ik je gevonden.Hoe is het bij jullie?Wij hebben het vaak over jou,hoe zou Milou alles daar vinden.?Wij vergeten je niet.Geniet maar van alles,en met lennart gaat het goed.Heel veel groeten en kusjes van opa Pierre en oma Tiny ook van Marlies en de rest hier.Ook de groeten aan je ouders

• 15 April 2011 - 10:45

Oma Tiny:

Als je tijd hebt laat eens wat horen Milou.

• 15 April 2011 - 13:00

Michelle :

Ola chica!

Zo te lezen hebben jullie het erg leuk daar, ben benieuwd naar alle foto's op het eind! :) Ik heb eindelijk even rust, heb een drukke week gehad met stage en tentamens, maar dit weekend ga ik dan eindelijk eens skype regelen :P Ik had je trouwens een week geleden nog teruggemaild, weet niet of je dat had gezien ;) heeeeel veeeel plezier nog daar en we spreken ons snel weer!!

dikke kus van mij

• 15 April 2011 - 13:01

Michelle:

Oh en de groetjes aan je moeder en Rob natuurlijk :P

kusssssss

• 15 April 2011 - 14:53

Romy En Oma:

Hoi Milou, Heb net met oma je reisverslagen gelezen. Het was heel leuk om te lezen ! Extra leuk door de echte Milou commentaren. Oma weet nu dat je je niet verveelt! En laat je korte broek maar in je koffer of wil je de Doutze Kroes van Indonesie worden? Dikke knuffel en nog n fijne reis voor allemaal, Romy, Jo en Oma.

• 16 April 2011 - 14:31

Rik:

Hallo vakantiegangers...

smaakt de rijst nog een beetje??
    ik ben elke dag aan het kijken op skype of ik jullie even kan spreken, maar jullie zijn er niet zo vaak...

je reisverslagen lezen we met plezier, zijn erg leuk om te lezen..

Nog veel plezier en hoop je snel te spreken op skype..

Groetjes en dikke kus, Rik en Chantal

• 16 April 2011 - 16:51

Monika En Ger:

Wij werden zojuist door Rob op je (jullie) reisverslag geattendeerd. Zullen vanaf nu jullie blijven volgen.
    Groetjes M&G.