Dag 3
Door: Milou
Blijf op de hoogte en volg Milou
09 April 2011 | Indonesië, Bogor
We zijn nu in Bogor. ca. 60 kilometer ten zuiden van Jakarta. Hier begint onze reis zoals we het ons bedacht hadden haha.
We zijn vanochtend om 9 uur vertrokken uit Jakarta. Onze eerst stop was in het Museum dat is opgericht ter ere aan president Soeharto . Op zich was het leuk om te zien wat voor onzinnige kado's de kerel door de jaren heen gekregen heeft tijdens zijn vele staatsbezoeken in andere landen, en wat voor spullen hij allemaal had. Voor de rest was er niet zo heel veel aan. Toen Datang ook nog met het idee kwam om naar het Madurodam van Indonesië te gaan hebben we hem vriendelijk verzocht om ons toch maar naar het hotel te brengen. We hadden genoeg museum voor een dag gezien. En achteraf maar goed ook.
Onder weg zijn we bij een lokaal restaurant gestopt om saté te eten. Rob had geiten vlees en mam en ik gingen toch maar voor de kip. Het had ons heerlijk gesmaakt ook al werd vlak achter ons al net een nieuwe geit gevild voor de volgende klanten :P
Daarna kwamen we aan bij guesthouse Happy Valley. En Happy word je hier wel. We kregen onze kamers aan gewezen, nadat we de deuren open hadden gemaakt liepen we direct door naar het balkon. We kijken uit over de rijstvelden en de rivier. Een prachtig uitzicht en een geweldig contrast met de afgelopen dagen.
Nadat we ons hadden omgekleed zijn we gewapend met een bamboe stok op pad gegaan met een van de gidsen van het hotel. We hebben een wandeling van bijna 2 uur gemaakt tussen de rijstvelden en andere plantages. Het is echt geweldig om te zien wat ze hier allemaal kweken. Bananen, komkommers, papaya, mango’s, pinda's, zoete aardappelen, citroengras, en nog van alles.
Tijdens de wandeling kwamen we langs kleine dorpjes, de zogenaamde kampongs. Hier staan ongeveer 5 a 6 huisjes en wonen 20 tot 25 mensen. Een groepje kinderen wisten dat wanneer de gids kwam, ze snoepjes kregen. Als bedankje hebben ze voor ons gezongen, echt heel schattig. Aan het einde van de wandeling zijn we nog even langs de weg gestopt om bananen te kopen. Alle winkeliers kwamen eens even kijken wie er aangespoeld waren. Mijn korte broeken kan ik voorlopig even ingepakt laten. Dat was voor hen toch erg interessant.
Toen we terug kwamen hoorde we de andere gasten al. Dat zul je ook altijd zelfs in de jungle aan de andere kant van de wereld kom je er niet onderuit. “Zeg het water is wel flink afgekoeld” zegt de ene hagenees tegen de ander :P we zitten dus mooi met 4 Nederlandse koppels/gezinnen in het hotel.
Verrekte Hollanders :P Je komt het hier sowieso veel tegen. Iedereen die wel een paar woorden Nederlands kan. Ook in de taal Stasion, Taksi, Polisi ,Holland Bakkery, enz. En allemaal kenen ze één liedje en dat is ; Vader Jacob. Onze gids van het hotel heeft het woord Blanda ook even verduidelijkt. Dat betekend Nederlander en niet alleen blanke. Haha. Na de wandeling zijn we nog even gaan zwemmen. Om 7 uur zijn we gaan eten. Een gezellig onder onsje met de landgenoten. De andere 3 koppels hadden het maar druk met kletsen over waar ze allemaal heen gingen en al waren geweest.
Daarna zijn we gaan slapen.
Ik moet zeggen het bevalt me nog toe goed hier in het hotel. Het is simpel en iets aan het vervallen, maar het uitzicht is geweldig en het is echt heel mooi aangelegd. Je zou denken dat ik het hier lastig zou hebben. Overal rennen Gekko’s langs de muren. Tijdens onze wandeltocht kwamen we spinnen tegen zo groot als mijn hand. Maar ik heb nog geen gil gegeven ook niet toen een Gekko door de badkamer rende en ik me verschokken had. Ik geef mezelf kudo’s!!!!!
Ik heb voor de foto’s een aparte site moeten maken, ik mag er hier in totaal maar 10 neerzetten.
De foto’s kunnen jullie bekijken via http://www.mijnalbum.nl/Album-FR7O3UGN-Foto's-van-Vakantie-Indonesi%C3%AB.html
Op naar dag 4!!
Kus Milou
11 April 2011 - 13:59
Monique:
Hmmm, de foto's kijken moet ik thuis of op de telefoon, dat wordt geblockt hier op het werk.
Klinkt als een heel avontuur wat jullie al hebben meegemaakt in Jakarta. Het "platte land" zal je vast veel goed doen!
Ben wel erg trots op je dat je nog geen gil gegeven hebt!
Len zorgt goed voor zichzelf... hij vraagt mensen via fb waar ie moet gaan lunchen!! :D LOL
Veel plezier, dikke kus
Monique