Dag 15 - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Milou - WaarBenJij.nu Dag 15 - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Milou - WaarBenJij.nu

Dag 15

Door: Milou

Blijf op de hoogte en volg Milou

21 April 2011 | Indonesië, Ubud

Vandaag gaan we Java verlaten. Zoals Tatang het zegt: zeg maar byebye Java!!!

Om half 6 gaat alweer de wekker. Half slapend sta ik op om snel mijn spullen bij elkaar te rapen. Tatang staat om 10 voor 6 klaar om de koffers te laden. Om 6 uur moeten we aan het ontbijt zitten.

Na het ontbijt gaan we naar het vliegveld. “Niet ver” zei Tatang toen we vroegen hoe we moesten rijden. De laatste keer dat hij zei, dat het wel ver was, hebben we 10 minuten in het busje gezeten. Dit keer was het echter langer dan 10 minuten. Als je ergens heen op weg bent en je moet er echt voor een bepaald tijdstip zijn, lijkt de tijd sowieso veel langzamer te gaan. We moesten uiterlijk om kwart over 7 inchecken. De weg leek maar te duren. Om 10 voor 7 waren we er eindelijk.

We bedankten Tatang, en hij excuseerde zich voor zijn roeleloze rijgedrag, zijn slechte routes, en zijn slechte Nederlands. Na 2 weken hebben we wel door wanneer hij ons voor de houd en wanneer niet. Het was vaker wel, dan niet. We gaan de mafkees toch wel missen. Hij heeft er echt voor gezorgd dat we 2 hele leuke weken gehad hebben.
Omdat we niet zoals gewoonlijk uren van te voren aanwezig waren op het vliegveld hoefden we niet lang te wachten voor we konden boarden. Bali here we come!!!

1 uur en 4 minuten later landden we op het prachtige eiland. Onze transfer chauffeur staat alweer klaar, om ons naar ons hotel te brengen. Onze taxi is een mega suzuki busje. Ook hier hebben ze allerlei mega grote auto’s en dure auto’s die je bij ons helemaal niet kunt kopen. Lang leve kopen op krediet!! Dat we echt geluk hebben we gehad met Tatang merken we zodra we in de auto zitten. Niet alleen stinkt de chauffeur, hij zegt geen woord. Ja de standaard vragen die je op iedere hoek gesteld worden. Hoe heet je, waar kom je vandaan en hoe lang blijf je.

Het verkeer op Bali is net zo erg als op Java. Maar de mensen zien er weer anders uit en alles om ons heen ook wel. We kunnen niet precies zeggen wat. Omdat het overgrote deel van de bevolking Hindoe is, zie je overal tempels. Elk huis heeft een offer tempel. Minimaal 2 keer per dag moet men een offer brengen. Je struikelt hier dan ook letterlijk over de offers! De mandjes worden gevlochten van droge bamboebladeren. Daarin worden allerlei offers gelegd, bloemen, rijst en we hebben zelfs al ingepakte koekjes en snoepjes gezien. Er zijn hier ook niet veel bloemen aan de bomen te vinden, omdat deze ook geofferd worden De huizen zien er ook wel anders uit. Veel huizen hebben dakpannen en geen golf platen dak. De mensen zijn hier ook een stuk minder arm dan op Java. Kan ook niet anders met alle toeristen die hier komen. Rondom de huizen staan beelden of versierde pilaren. De sfeer is een stuk relaxter. Onderweg zien we ook niet zoveel standjes en winkeltjes als je in Java zag. Als je die daar 10 meter niet zag dacht je hey waar is alles naar toe. Hier is het minder bebouwd, dus de natuur is beter aanwezig.

Na 1 uur rijden zijn we bij ons hotel Bali Spirit in Ubud. We hebben een gratis upgrade gekregen naar een suite, jeej. Als we bij de huisjes aankomen, zien we dat we een grote buitenbadkamer hebben. Beetje raar, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Na het bestuderen van onze kamers gaan we richting het zwembad, lekker chillen. Op Bali gaan we sowieso veel meer relaxen dan op Java. Na het zwemmen gaan we ons klaar maken om de stad in te gaan. Ook de voor- en nadelen van de buiten badkamer. Ik ga in eerste instantie altijd even met de bikini aan onder de douche, dan is die direct een beetje uitgespoeld. Maar toen het moment kwam dat ik die uit moest trekken, heb ik toch even staan twijfelen. Het muurtje is niet zo hoog en als je even je best doet zou je er toch overheen kunnen kijken. Ook is het nadeel dat erg enge beesten langskomen vliegen enzo. Ik heb nog steeds niet gegild goed he?? We hebben allebei een huisdier. Mam en Rob een kikker bij de wc (het arm beest zal ondertussen wel blijvende schade aan zijn reukorgaan hebben) en ik heb een slak. Het voordeel is, als je met z’n tweeen bent, dat je er geen rekening meer mee hoeft te houden of de ander nog zijn tanden moet poetsen als je dringend naar de wc moet, als je snapt wat ik bedoel ;) Ook is het eigenlijk wel relaxt. Tijdens het douchen kijk je de tropische tuin in, en kun je lekker genieten van de natuur. Ook is het briesje na het douche wel lekker. Je blijft zweten hier!!!

Om 4 uur hebben we de transfer naar de stad. We lopen even over de markt, waar me nog een harembroek aan de handen blijft plakken (chillste broeken allertijden!!!) daarna gaan we op zoek naar een restaurant. Ik eet heerlijk geen rijst!!
Wat het meeste opvalt zijn alle toeristen. Ik heb waarschijnlijk wel nog het grootste aandeel bij campina maar er word niet meer gestaard, gelachen, gewezen of om foto’s gevraagd. Toch wel een opluchting. Volgens mij zijn hier meer toeristen dan locals dus we vallen niet meer op.
Om 6 uur hebben we het wel gezien en pakken we het busje terug naar het hotel. We hebben een gezellig prieeltje ontdekt waar een UTP kabel hangt en waar we tv kunnen kijken. We instaleren ons uitgebreid en brengen daar onze avond door.

Morgen gaan we weer heerlijk verder met relaxen!!!

Foto's zijn weer te vinden op http://www.mijnalbum.nl/Album-FR7O3UGN-Foto's-van-Vakantie-Indonesi%C3%AB.html (even hele link kopiëren en plakken in de adresbalk)

Kus Milou